31/3/2023
Ca 25 st. Marrons Glaces - Kanderade kastanjer är en konfekt bestående av syltade ädelkastanjer överdragna med sockerglasyr. Metoden att tillverka kanderade kastanjer utvecklades på 1500-talet i Cuneo, Italien och Lyon, Frankrike. En tidskrävande process; kastanjerna ska ligga i starkt koncentrerad sockerlag i flera dygn. Det är lätt att misslyckas eftersom kastanjerna lätt går sönder. 1882 skapade ingenjören Clément Faugier en metod att framställa denna konfekt industriellt, vilket gjorde den mer allmänt förekommande. Tre år senare blev samme ingenjör mycket känd, då han fick idén att göra söt kastanjepuré av de kastanjer som gått sönder under tillverkningen. Denna puré används till bakverk och desserter. Varje höst, när ädelkastanjerna är nyskördade, tillverkar de flesta italienska bagerier en omgång kanderade kastanjer, som sedan säljs i lösvikt. Här kommer de vackert förpackat om 280 gram.
Kanderade äkta kastanjer - Marron Glacés
Ingredienser: kastanjer – socker – glukossirap – naturlig vanilj arom.
Förvara på en kall och torr plats.
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.