• Fraktfritt
  • Snabb leverans
  • Butik i Gamla stan

Om ossSankt Görans Palats i Genova

Många och långa resor till Ligurien 

Var startskottet på denna resa till Köpmangatan 12 i Gamla stan där vi öppnat Nordens första "Dolceria" 

Mitt namn är Davide M.C. Zunino. Med italiensk far från Sassello och svensk mor var långa sommarlov i Liguiren naturliga. För 12 år sedan träffade jag mitt livs kärlek som slog följe på dessa långa vårresor till Sassello. Drömmen om att dela med sig av "Ligurisk" bakkonst och konfektyr blev verklighet hösten 2017, med inspiration från Italien och Köpmangatans historia blev konstverket fulländat. Vi erbjuder idag färska Amarettikakor till Gamla stans stamkunder och turister från hela världen. Välkommen in på en mjuk amaretto-kaka & kaffe så berättar vi mer... a presto! 


"Kvalitet och service Du minns"

Måndag - Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 16:00
Söndag: 11:00 - 16:00

Avvikelser i öppettiderna förekommer, vänligen ring.

Köpmangatan 12 Gamla stan 

 


Färsk vegansk Choklad till kontoret!

Vill ni också ha färska Macarons och vegansk choklad till kontoret, gör som många andra. Abonnera på Stockholms grönaste & godaste konfektyr. Vi levererar till Hotel, kaffer, resturanger och butiker i hela Sthlm med leveranser samma dag. 

Företagspresenter och bröllopsarrangemang är något vi också tar oss an. 

Hör av dig på info@amarettivirginia.se eller ring oss på 08 10 63 10 

 


Butiken på Köpmangatan 12 med sitt originaltak från 1680

Butiken på Köpmangatan 12

Köpmangatan i Gamla stan (in medio vici dicti köpmangatu / på Köpmännens gata/ år 1323 ) är Stockholms tidigast belagda gatunamn. Sannolikt har det uppkommit av att köpmän under medeltiden hade sina salubodar här.

Köpmangatan utgjorde på medeltiden den huvudsakliga förbindelselänken mellan Stortorget och det utanför östra stadsmuren liggande Fiskartorget, som var det största torget och ett speciellt köpmantorg i medeltidens Gamla stan, som låg ungefär där nuvarande Brunnsgränd och kvarteret Diana ligger.

Innanför stadsmuren fanns det på medeltiden en port med ett valv mellan kvarteret Pegasus i norr och Perseus i söder, det var Köpmanporten som revs år 1685. Denna plats kallades även, sedan porten rivits, för Köpmanvalvet och senare för Köpmantorget (Kiöpmanne Torget 1733).

källa: Wikipedia

 

                                     Historia

Virginia har en lång spännande historia och är en av Italiens mest välrenommerade konfektyrtillverkare i hjärtat av Ligurien

Passion

Virginia brinner för att ge Er en totalupplevelse av färsk och vackert presenterad Italiensk konfektyr & delikatesser i alla dess former 

Service

Virginias trendmedvetna presentspecialister och bakverkstokiga medarbetare guidar dig rätt bland konfektyren och ser till att du alltid får
personligt anpassad service

 


Gilla Virginia på Facebook

Gilla Virginia på Facebook för att ta del av nya kampanjer och erbjudanden innan alla andra. Då och då kommer vi även med överraskningar för våra trogna kunder så håll ögonen öppna.


Din produkt är tillagd

×