Olja av överlägsen kvalitet, extra jungfruolivolja (EVO), filtrerad och kännetecknad av en hög fruktighet med mycket kraftiga kryddiga och beska toner.
Den skördas tidigt, vanligtvis runt mitten av oktober, för att säkerställa en hög polyfenolhalt i oljan och därigenom garantera en mycket hög slutlig kvalitet.
Blandningen består huvudsakligen av varieteterna moraiolo, frantoio och leccino.
Den är utmärkt tillsammans med rätter som linsgrytor, cikoria, beska grönsaker som radicchio och sallat, grillat kött och grönsaker, viltkött och mogna ostar.
Denna olja har belönats vid flera tillfällen på nationell nivå och har varit närvarande i olika guider dedikerade till extra jungfruolivolja, både italienska och utländska. År 2021 blev den också upptagen bland de agro-matexcellenserna i regionen Toscana.
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.