Amaretto (mandel) och Gianduia-choklad, ett måste. Amarettikakor smaksatta med gianduia och mjölkchoklad (30%), dekorerad med karamelliserade hasselnötter (5%).
Avnjuts till kaffe, glass, vin, sött eller tort dessertvin går också bra! Levereras vackert i presentcellofan! Kakan väger ca 26g st
Gianduja eller Gianduia är en söt chokladblandning som innehåller ca 30% hasselnötspasta, skapad i Turin under Napoléons regentskap (1796-1814).
Kontinentalsystemet - som Napoleon införde 1806 - hindrade brittiska varor från att komma in i europeiska hamnar under fransk kontroll och drabbade kakaoförsörjningen. En chokladtillverkare i Turin med namnet Michele Prochet drygade ut chokladen genom att blanda den med hasselnötter från distriktet Langhe söder om Turin. Gianduia uppfanns i Turin av chokladproducenten Caffarel Gianduiotto 1852. Namnet Gianduja härstammar från en karneval och en marionette-karaktär som representerar det ursprungliga Piemonte, den regionen där hasselnötsocker är vanligt förekommande och skördas sedan urminnes tider.
Mjuka amaretti med gianduia och mjölkchoklad (30%), dekorerad med kamramelliserade hasselnötter (5%). Bageriprodukt.
Ingredienser: aprikoskärnor 32% - mjölkchoklad (socker, mjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj arom) - socker - gianduiotto pasta 11% (hasselnötter, mjölkpulver, mager kakao, socker, kakaomassa, mandlar, emulgeringsmedel: sojalecitin, aromer) - äggvita - karameliserade hasselnötter (hasselnötter 50%, socker, glukosirap, färgämne :karamell) - mandlar 1% - konserveringsmededel: kaliumsorbat.
Kan innehålla spår av: valnöt, pistage, vete, sulfit.
Förvara på torr och sval plats.
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.