•  √  FRI FRAKT ÖVER 1000 kr   √ LEVERANSER 1-3 ARBETSDAGAR  √ KÖP & HÄMTA SVENSK BUTIK MED EGET LAGER 

Group 10 Created with Sketch. Group 5 Created with Sketch.
search Created with Sketch.
bag Created with Sketch. 0
bag Created with Sketch. 0
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Amaretti Mandelkakor Gianduia Choklad 300g

Crossover mellan Amaretto (mandel) och Gianduia-choklad, ett måste. Amarettikakor smaksatta med gianduia och mjölkchoklad (30%), dekorerad med karamelliserade hasselnötter (5%).
Serveringsförslag: Barnkalas. Avnjuts till kaffe, glass, vin, sött eller tort dessertvin går också bra! Levereras vackert i presentcellofan!

Visste du att?
Amaretti-kakor innehåller inte alkohol, och namnet "Amaretti" kommer från det italienska ordet "amaro", som betyder bitter, och det syftar på de bittra mandlarna från aprikosen som används för att göra både Amarettikakorna och Amarettolikören.
Det gör kakorna naturligt gluten och mjölkfria.

Artikelnr 15/704/15
 
Finns i lager
Inkl. moms:
180 kr
{{ price }}
  • Kundtjänst ☎ 08 10 63 10
  • Fri frakt över 1000 kr
  • Svenskt lager & SWISH

Gianduja eller Gianduia är en söt chokladblandning som innehåller ca 30% hasselnötspasta, skapad i Turin under Napoléons regentskap (1796-1814).

Kontinentalsystemet - som Napoleon införde 1806 - hindrade brittiska varor från att komma in i europeiska hamnar under fransk kontroll och drabbade kakaoförsörjningen. En chokladtillverkare i Turin med namnet Michele Prochet drygade ut chokladen genom att blanda den med hasselnötter från distriktet Langhe söder om Turin. Gianduia uppfanns i  Turin av chokladproducenten Caffarel Gianduiotto 1852.  Namnet Gianduja härstammar från en karneval och en marionette-karaktär som representerar det ursprungliga Piemonte, den regionen där hasselnötsocker är vanligt förekommande och skördas sedan urminnes tider. 

Mjuka amaretti med gianduia och mjölkchoklad (30%), dekorerad med kamramelliserade hasselnötter (5%). Bageriprodukt.
Ingredienser: aprikoskärnor 32% - mjölkchoklad (socker, mjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj arom) - socker - gianduiotto pasta 11% (hasselnötter, mjölkpulver, mager kakao, socker, kakaomassa, mandlar, emulgeringsmedel: sojalecitin, aromer) - äggvita - karameliserade hasselnötter (hasselnötter 50%, socker, glukosirap, färgämne :karamell) - mandlar 1% - konserveringsmededel: kaliumsorbat.
Kan innehålla spår av: valnöt, pistage, vete, sulfit.
Förvara på torr och sval plats.

 

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.