• √ SNABBA LEVERANSER 1-2 ARBETSDAGAR  √ KÖP & HÄMTA  √ FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500:-

Group 10 Created with Sketch. Group 5 Created with Sketch.
search Created with Sketch.
bag Created with Sketch. 0
bag Created with Sketch. 0

Amaretti Virginia

Långa & soliga sommarlov banade väg för denna resa till Köpmangatan i Stockholm. Mitt namn är Davide C. Zunino, med en italiensk far & svensk mor blev resorna till Ligurien många. 
För 14 år sedan träffade jag min kärlek och resorna blev allt mer givande och vi bestämde oss snart för att dela med oss av "vårt" underbara Italien. Lokalen på Köpmangatan i Gamla stan var som gjord för en konfektyr. Detta blev startskottet till butiken i Gamla stan där vi delar med oss av kultur och bakkonst till ett kak-, och chokladälskande Sverige.
Vi ses i butiken över en färsk Amaretto och kaffe, välkommen!  

Ordet Amaretto kommer från Italienskans Amaro som betyder bitter. Och det är Aprikosens frö, bittermandeln som är huvudingrediensen i Amarettikakorna.
Aprikosen kom från Kina för 2000 år sedan med Romarna.  Avantgarde till tex Franska Macarons, enligt sägen så föddes kakorna i munkkloster nuvarande Italien för över 1000 år sedan.
Det berättas också att när Catharina Medici 
gifte sig med Henrik II av Frankrike, medtogs kultur och bakkonst från Italien och så även dessa mytomspunna Mandelkakor.

Italienska Judar erkände kakan och ökades dess popularitet på 1300-talet, Påskfesten ( ”pesach”) som pågår i sju dagar och ingen syrad eller jäst mat
får ätas så passade Amarettikakorna bra till dessert.
Historierna och myterna kring denna "Världens äldsta kaka" är många. Kom gärna in så berättar vi mer om Köpmangatan och Sankt Göran - San Giorgio 

Amaretti Virginia, ett historiskt varumärke från Sassello i Ligurien. Etablerat 1860 representerar vi en av Italiens mest kända och erkända leverantörer av konfektyr. 

Kvalitet och elegans där konfektyr och presentation saknar motstycke. Världsberömmelse nåddes tidigt och tog fart med den mjuka Amarettokakan. Ugnen, vid torget där Amarettikakorna kom till, blev snart en samlingsplats både för lokalinvånarna och turister. Till och med så populär, att vykort gjordes från platsen med texten: Amarettikakornas Torg.  'Piazza degli Amaretti Virginia'.  Bilden av torget ses nedan.

Amarettikakorna, doftande av aprikosmandeln, blev också tidigt uppmärksammade och uppskattade på större internationella matmässor som till exempel 1897 i Arcachon, Turin 1898
och Genua 1903. Där företaget vunnit flera utmärkelser tack vare bakkonsten. 


I år 2020 firar Amaretti Virginia  160 år med kvalitet som sin affärsfilosofi  i linje med gamla anrika traditionerna. Produktionen omfattar idag, utöver de berömda, mjuka Amarettikakorna, ett brett sortiment av specialiteter som den italienska julkakan Panettone, påskkakan Colomba , åretruntkakan Pandolce Genovese bland mycket annat..

Amaretti Virginia lägger stor vikt vid presentation och förpackning av sina produkter. Eleganta och raffinerade påminner de om en svunnen tid och 'Minnen av ett gott liv',
"Ricordi di un bion vivere". Vilket gör det extra roligt att ge bort produkterna som presenter och gåvor.


I butiken på Köpmangatan i Gamla stan,  har vi idag godis och konfekt för alla tillfällen och fokuserar på att förmedla kvalitet och kunskap. Kombinationen vackra presentationer och ett alltid förnyade utbud konfektyr har Amaretti Virginia alltid det största och bästa sortimentet av konfekt, choklad, konfektförpackningar och konfektaskar. Kvalitén och den höga standarden garanteras genom att allt paketeras för hand i egen regi där inget lämnas åt slumpen. Vi vill erbjuda dig det allra bästa! 

Hos oss finner ni också Nordens största sortiment av Pandolce Genovese, Pandoro, Colomba, Panettone, choklad-tryfflar, frukt-fyllda mördegs-kakor, marmelader och kompotter.
Med andra ord presenter för alla tillfällen, fika på italienska och italienskt fredagsmys!

 

- ETT PRAKTFULLT GRISAILLE-MÅLAT PANELTAK FRÅN 1600-TALETS SENARE HÄLFT FINNS ATT SE I VÅR BUTIK PÅ KÖPMANGATAN 12 I GAMLA STAN