•  √ SKICKA CHOKLAD & AMARETTI KAKOR   √ FRAKTFRITT VID ORDER ÖVER 500KR  √ SNABBA LEVERANSER 1-2 ARBETSDAGAR  √ KÖP & HÄMTA SVENSK BUTIK MED EGET LAGER 

Group 10 Created with Sketch. Group 5 Created with Sketch.
search Created with Sketch.
bag Created with Sketch. 0
bag Created with Sketch. 0

Amaretti Virginia - Stockholm

 

Barndomens långa och soliga sommarlov i Ligurien på italienska Rivieran kom att inspirera till en 'Dolceria', - vår nuvarande Amaretti-affär på Köpmangatan 12 i Gamla Stan i Stockholm!

Mitt namn är David Zunino.

Med en italiensk far från Ligurien, blev Italienresorna otaliga. Under senare resor till Ligurien med kärleken Jacqueline bestämde vi oss snart för att försöka dela med oss av 'vårt' underbara Italien. Lokalen på Köpmangatan 12 i Gamla stan var som gjord för italiensk konfektyr! Det blev startskottet på vår önskan att där kunna erbjuda italiensk konfektyr och bakkonst till ett kak- och chokladälskande Sverige.

 

Amaretti Virginia, ett historiskt varumärke från Sassello i Ligurien. Etablerat 1860 representerar vi en av Italiens mest kända och erkända leverantörer av konfektyr. 

Kvalitet och elegans där konfektyr och presentation saknar motstycke. Världsberömmelse nåddes tidigt och tog fart med den mjuka Amarettokakan. Ugnen, vid torget där Amarettikakorna kom till, blev snart en samlingsplats både för lokalinvånarna och turister. Till och med så populär, att vykort gjordes från platsen med texten: Amarettikakornas Torg.  'Piazza degli Amaretti Virginia'.  Bilden av torget ses nedan.

Amarettikakorna, doftande av aprikosmandeln, blev också tidigt uppmärksammade och uppskattade på större internationella matmässor som till exempel 1897 i Arcachon, Turin 1898
och Genua 1903. Där företaget vunnit flera utmärkelser tack vare bakkonsten. 


I år 2020 firar Amaretti Virginia  160 år med kvalitet som sin affärsfilosofi  i linje med gamla anrika traditionerna. Produktionen omfattar idag, utöver de berömda, mjuka Amarettikakorna, ett brett sortiment av specialiteter som den italienska julkakan Panettone, påskkakan Colomba , åretruntkakan Pandolce Genovese bland mycket annat..

Amaretti Virginia lägger stor vikt vid presentation och förpackning av sina produkter. Eleganta och raffinerade påminner de om en svunnen tid och 'Minnen av ett gott liv',
"Ricordi di un bion vivere". Vilket gör det extra roligt att ge bort produkterna som presenter och gåvor.


I butiken på Köpmangatan i Gamla stan,  har vi idag godis och konfekt för alla tillfällen och fokuserar på att förmedla kvalitet och kunskap. Kombinationen vackra presentationer och ett alltid förnyade utbud konfektyr har Amaretti Virginia alltid det största och bästa sortimentet av konfekt, choklad, konfektförpackningar och konfektaskar. Kvalitén och den höga standarden garanteras genom att allt paketeras för hand i egen regi där inget lämnas åt slumpen. Vi vill erbjuda dig det allra bästa! 

Hos oss finner ni också Nordens största sortiment av Pandolce Genovese, Pandoro, Colomba, Panettone, choklad-tryfflar, frukt-fyllda mördegs-kakor, marmelader och kompotter.
Med andra ord presenter för alla tillfällen, fika på italienska och italienskt fredagsmys!

 

       

 

Butik - i Gamla stan

ETT PRAKTFULLT GRISAILLEMÅLAT PANELTAK FRÅN 1600-TALETS SENARE HÄLFT FINNS ATT SE I VÅR BUTIK PÅ KÖPMANGATAN 12 I GAMLA STAN