• Fraktfritt
  • Snabb leverans
  • Butik i Gamla stan
Variant

Gianduiotto

3 produkter

Italiensk Choklad när den är som bäst!

Kontinentalsystemet - som Napoleon införde 1806 - hindrade brittiska varor från att komma in i europeiska hamnar under fransk kontroll och drabbade kakaoförsörjningen. En chokladtillverkare i Turin med namnet Michele Prochet drygade ut chokladen genom att blanda den med hasselnötter från distriktet Langhe söder om Turin. Gianduia uppfanns i  Turin av chokladproducenten Caffarel Gianduiotto 1852.  Namnet Gianduja härstammar från en karneval och en marionette-karaktär som representerar det ursprungliga Piemonte, den regionen där hasselnötsocker är mycket vanliga och skördas sedan urminnes tider. 

Gianduiotto ser ut som en uppochnervänd chokladbåt, något för båt-, och chokladälskaren med andra ord - Kakaosmöret ger chokladen en lämplig smältpunkt så att den tål rumstemperatur och ändå smälter i munnen. Kakaosmöret ger också chokladen en hård, brytbar konsistens samt god hållbarhet. 

Gianduiotto
Sortera

Gianduiotti Hasselnöt Choklad från Piemonte, Italien

Italienska Praliner med Chokladnötkräm I.G.P Piemonte Hasselnötter 

Din produkt är tillagd

×