• Fraktfritt
  • Snabb leverans
  • Butik i Gamla stan
Smak

Gianduiotto

3 produkter

Italiensk Choklad när den är som bäst!

Kontinentalsystemet - som Napoleon införde 1806 - hindrade brittiska varor från att komma in i europeiska hamnar under fransk kontroll och drabbade kakaoförsörjningen. En chokladtillverkare i Turin med namnet Michele Prochet drygade ut chokladen genom att blanda den med hasselnötter från distriktet Langhe söder om Turin. Gianduia uppfanns i  Turin av chokladproducenten Caffarel Gianduiotto 1852.  Namnet Gianduja härstammar från en karneval och en marionette-karaktär som representerar det ursprungliga Piemonte, den regionen där hasselnötsocker är mycket vanliga och skördas sedan urminnes tider. 

Utsökta Norditalienska chokladbåtar för chokladälskaren - Kakaosmöret ger chokladen en lämplig smältpunkt så att den tål rumstemperatur och ändå smälter i munnen. Kakaosmöret ger också chokladen en hård, brytbar konsistens samt god hållbarhet. Kakaosmör är rikt på antioxidanter och fettsyror som är bra för hyn.

Gianduiotto
Sortera

Gianduiotti Hasselnöt Choklad från Piemonte, Italien

Italienska Praliner med Chokladnötkräm I.G.P Piemonte Hasselnötter 

Din produkt är tillagd

×